1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  > >> 
Lataatko itseäsi yhtä usein kuin kännykkääsi?
29.04.2021 12:00 | Elä energisesti kirjan tekijät Hasse, Kenny ja Tuomo

Jos haluat jaksaa paremmin voit aluksi unohtaa ajankäyttösi johtamisen. Hyödyllisempää on se, että keskityt johtamaan energiaasi. Energiatasosi ratkaisee tekemisesi määrän ja laadun, ei ajankäyttösi. Tunteja et saa lisää mistään. Energiaa voit saada lisää melkeinpä rajattomasti. Ajankäyttöön liittyen on myös korkea aika lopettaa jatkuva kiire. Ihminen tarvitsee työssään sekä niin kutsutulla vapaalla ajalla säännöllisiä taukoja ja lepäämistä. 

Tie parempaan jaksamiseen on kivetty arjessa toistuvista, usein pienistä energiaa luovista rutiineista. Jokaisella meistä parhaiten toimivat energiarutiinit koostuvat pääasiassa lyhyistä ja toistuvista hyvistä hetkistä. Sinun onkin tärkeää löytää ja ottaa käyttöön täsmälleen sellaiset energiarutiinit, jotka lataavat vain ja ainoastaan sinua. Kannattaa opetella olemaan omissa energiarutiineissa terveesti itsekäs.  


Luonnollisten rytmiesi tulisi saada ohjata tekemistäsi. Ihmisen tulee jaksaakseen noudattaa omia luonnollisia rytmejään. Sinäkin elät puolentoista tunnin perusrytmissä päivisin ja öisin. Oletko sinä tunnistanut omat luonnolliset rytmisi? Oletko esimerkiksi aamu- tai iltaihminen? Pystytkö noudattamaan omaa rytmiäsi elämässä vai juoksetko muiden asettamissa rytmeissä?


Energiarikas elämä ei ole tasaista maratonjuoksua. Rikas elämä on parhaimmillaan tasavauhtisia jaksoja ja vauhdin vaihtelua. Juokseeko maratonjuoksijakaan harjoituksissa ja kilpailuissa aina tasaista vauhtia? Ei juokse, jos tähtäyspiste on hyvässä suorituksessa. Maratonin harjoitteluvaiheessa kuuluu määrävälein juosta kovavauhtisia lenkkejä, joiden tarkoitus on nostaa vauhtikestävyyttä. Määrävälein tarvitaan ”kovia ja kevyitä tekemisen viikkoja”.


Ethän sinä ajattele, että tauot ja lepoaika ovat laiskuutta ja tuottamatonta aikaa? Suomessa laiskana istumista ei ole koskaan hyväksytty. Ainoat sallitut tauot työssä ovat olleet kahvi- ja tupakkatauot. Erityisesti aivojen täytyy voida määrävälein rauhoittua. Urheilussakin kunto nousee vain levätessä, ei koskaan harjoitellessa. Lepoaika on aina oikeasti sitä tuottoisinta aikaa. Lihas- ja ajatteluvoima kasvaa vain levätessä. 


Monien asioiden päällekkäin suorittaminen ei ole järkevää. Hyppiminen asiasta toiseen on tehotonta ja rasittavaa. Tunne siitä, ettei saa mitään kunnolla valmiiksi, ahdistaa kaikkia. Keskittyminen vain yhteen asiaan kerrallaan, ja vain muutaman asian saamiseen valmiiksi päivässä ja viikossa, tuottaa parhaan tekemisen laadun. Keskittymällä johonkin saat ladattua itseesi suuren määrän ”valmiiksi saamisen energiaa”.  


Vaihda pian työtäsi tai työpaikkaasi, jos et saa työssäsi merkittävästi käyttää vahvuuksiasi. Vahvuuksilla tehdessä työ tuntuu hyvältä, et väsy, ja tuottamasi laatu on priimaa. Oletko sinä jo tunnistanut vahvuutesi, ja voitko käyttää niitä riittävästi?


Pessimisti on aina väärässä! Negatiiviset ajatukset toteuttavat itse itsensä ja syövät paljon energiaa tunnepuolelta. Realistinen optimismi ja positiivisuus saavat sinut selviämään paremmin, oppimaan tehokkaammin, ja elämään onnellisemmin. Oletko sinä pohtinut itseksesi sitä, miten tyypillisesti ajattelet asioista?


Tunteisiin vetoava puhe tai musiikki saa ihmeellisiä liikahduksia aikaan väsyneessäkin ihmisessä. On siis aika tunnustaa ja tunnistaa tunteet, ja tuoda ne vahvasti mukaan omaan elämään sekä työn maailmaan. Osaatko sinä puhua luonnollisesti siitä, miltä sinusta tuntuu?


Vietä aikaasi sellaisten ihmisten kanssa, jotka arvostavat sinua ja joita sinä arvostat. Arvostus rakentaa sinulle vahvan tunne-energian perustan. Valitse esimiehesi ja lähipiirisi tarkasti. Tee tarvittaessa rohkeita muutoksia saadaksesi kaikki vuorovaikutussuhteesi positiivisiksi. Anna lisäksi  muille kehuja ja vahvistavaa palautetta, niin vahvistut itsekin. 


Jos työsi tuntuu merkityksettömältä tai et voi työssäsi noudattaa omia arvojasi, vaihda pian työtä tai työpaikkaa. Työn merkitys on monille meistä niin suuri, että esittelemme itsemme kertomalla nimemme ja työmme. Teetkö sinäkin niin?


Oikea onnistuminen työssä on sitä, mikä sai ja saa sinut itsesi tuntemaan työssä onnistumista ja aitoa onnistumisen iloa. Sinä määrittelet ja tunnet omalla kohdallasi, mitä onnistuminen tarkoittaa. 


Sinun kannattaa aina tavoitella  energiavirtojen tasapainoa. Energiseen elämään ei riitä se, että jokin energialajeista on kohdallasi korkealla tai että useimmat energiavirtasi ovat vahvoja. Fyysisesti vahva voi olla henkisesti heikko, tai päinvastoin. Kaikkien energiavirtojesi tulee oikeasti toimia hyvin, jotta voit toimia täysillä. Yksikin yskivä sylinteri vie heti tehon moottorista.

 


 - Elä energisesti kirjan tekijät Hasse, Kenny ja Tuomo | Kommentoi
 1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  > >> 
Ota yhteyttä:

Hasse Kvist

hasse.kvist (ät) performancepower.fi
 +358 400 423 257

Tuomo Sulkumäki

tuomo.sulkumaki (ät) gmail.com
 +358 50 354 5522

Kenny Niutanen

kenny.niutanen (ät) codo.fi
 +358 40 961 4403

Korvaa sähköpostiosoitteista (ät) @-merkillä ja poista tyhjät välit.

©2021 Elä Energisesti - MMD Networks Oy