<< <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  >
Ajankäytön pohtiminen ja seuranta on paljolti ajan hukkaa
20.03.2017 11:37 | Hasse Kvist, Kenny Niutanen, Tuomo Sulkumäki

Ajatteletko sinäkin, että aika ja ajan hallinta ovat tärkein asia työssä, aikaansaamisessa ja jaksamisessa? Ohjaavatko aikakeskeiset ajatukset toimintaasi työnteossa? Uskotko vankasti siihen, että ”aika on rahaa” ja siihen että ”ei kannata haaskata yhtään aikaa, koska menetettyä aikaa ei saa koskaan takaisin”? Teetkö säännöllisin väliajoin ajankäyttöäsi ohjaavia mahdollisten tehtävien ”tärkeys ja kiireellisyys” –analyyseja?  Kokoatko tärkeimpiin tekemisiin perustuvia tehtäväluetteloita? Jos teet ajankäytöstäsi analyyseja, olet todennäköisesti ”aikauskovainen”. Toimit kuten enemmistö ihmisistä. Enemmistö ajattelee, että aika on tärkein oma resurssi. 

Ajan rooli ja merkitys työelämään liittyvässä tehokkuus- ja tuottavuusajattelussa kasvaa ympärillämme koko ajan. Tekemisen vauhti kiihtyy jatkuvasti. Pian ihmiset juoksevat niin kovaa, että läkähtyvät. Maailma on nykyisin täynnä ajankäyttöä ohjaavia ja helpottavia apuvälineitä, ajankäytön koulutusta sekä ohjekirjoja. Ajan hallinnan apuvälineeksi tarjotaan mm. Outlook´ia ja OneNotea. Ne purevat kuitenkin yleensä vain seurauksiin, eivät varsinaisiin syihin. Ratkaisu on löydettävissä vain syvemmältä.

Tunteja et saa lisää mistään. Energiaa voit sen sijaan saada lisää rajattomasti.  Elämä voi muuttua radikaalisti, jos heräät aamulla täynnä positiivista fokusoitua voimaa.   Miten sinun elämäsi muuttuisi, jos olisit jatkuvasti täynnä voimaa käytettäväksi työssä ja kotona? Muuttuisiko sinulle läheisten ihmisten elämä paremmaksi, kun sinä olisit voimapankki, joka säteilee ja levittää positiivista energiaa ympärille? Käytännön toimenpiteenä voisi auttaa esimerkiksi aamulla tekemäsi mielikuvaharjoitus, jossa ajattelet päivääsi pienenä taideteoksena ja mietit mitkä ovat tärkeimmät lähipiirisi energiaa lisäävät asiat sekä aikaansaannoksesi päivän aikana, joihin keskityt.  Kyky hallita ja tasapainottaa omaa energiaa on paljon tärkeämpi kuin kyky hallita omaa aikaa.


Hasse Kvist, Kenny Niutanen, Tuomo Sulkumäki

 - Hasse Kvist, Kenny Niutanen, Tuomo Sulkumäki | Kommentoi
 << <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  >
Ota yhteyttä:

Hasse Kvist

hasse.kvist (ät) performancepower.fi
 +358 400 423 257

Tuomo Sulkumäki

tuomo.sulkumaki (ät) gmail.com
 +358 50 354 5522

Kenny Niutanen

kenny.niutanen (ät) codo.fi
 +358 40 961 4403

Korvaa sähköpostiosoitteista (ät) @-merkillä ja poista tyhjät välit.

©2021 Elä Energisesti - MMD Networks Oy