<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  > >> 
Tiimin Me-henki on tärkeä
12.10.2020 11:02 | Tuomo Sulkumäki ja muut Tiimisopan keittäjät
Yksi energisten tiimien tunnusmerkki on tiimissä oleva ja ulospäin selkeästi näkyvä Me-henki. Sen syntymiseen vaikuttavat kaikki tiimin jäsenet. Me-henkeen vaikuttaa tiimin jäsenten tunne arvostuksesta, luottamuksesta ja psykologisesta turvallisuudesta. Kun tiimin jäsenillä on mahdollisuus olla aito oma itsensä, he ovat tuottavia ja aikaansaavia niin yksilöinä kuin tiiminä.
TOP kymmenen asiaa, joilla voit vaikuttaa oman tiimisi Me-henkeen:
 
1. Arvosta muita tiimiläisiä ihmisinä. Tämä tarkoittaa heidän mielipiteidensä kuuntelua, avointa halua ymmärtää sekä toisten tekemisen ar- vostamista. Muiden arvostaminen luo myös turvallisuutta.
2. Vaali yhteistyötä tiimin muiden jäsenten kanssa ehdottamalla yhteistä tekemistä ja pohdintaa silloin, kun se tuntuu tarkoituksenmukaiselta.
3. Ole yritteliäs, aktiivinen ja tarvittaessa myös uhrautuva. Varmista oma motivaatiosi esimerkiksi keskustelemalla itsesi tai lähimmäisesi kanssa.
4. Varmista, että tiimisi tavoitteet, päämäärät ja tehtävät ovat kirkkaana mielessäsi. Lisäksi sinun tulee tunnistaa, näetkö nämä asiat samoin kuin muut tiimisi jäsenet.
5. Puhu ja kuuntele, jotta asiat selkiytyvät. Yhteinen ymmärrys yksityiskohdista poistaa väärinkäsityksiä ja tuo selkeyttä.
6. Huomioi muiden tiimin jäsenten tunteet ja tarpeet sekä ota ne huomioon sopivalla tavalla. 
7. Seiso tiimissäsi tehtyjen päätösten takana. Tuuliviirimäiset poukkoilut ja hätäiset päätökset hajottavat ja luovat epävarmuutta.
8. Älä aja itseäsi nurkkaan osoittamalla mieltäsi tai esittämällä ehdottomia kannanottoja. Ehdottomat kannanotot johtavat helposti konflikteihin ja murentavat yhteishenkeä.
9. Puutu mielestäsi vääränlaiseen toimintaan. Vääränlainen toiminta voi olla esimerkiksi arvojen vastaista tai tavoitteista piittaamatonta puuhastelua. Ota asia rohkeasti esille ja hae yhteisymmärrystä.
10. Kun kohtaat vaikeuksia, niin älä yleistä. Puutu itse ongelmaan, mutta muista, että se ei tarkoita, että koko projekti tai päivä olisi pilalla. Pyri palauttamaan muiden tekemät kielteiset yleistykset konkreettisiin yksityiskohtiin.

 - Tuomo Sulkumäki ja muut Tiimisopan keittäjät | Kommentoi
<  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  > >> 
Ota yhteyttä:

Hasse Kvist

hasse.kvist (ät) performancepower.fi
 +358 400 423 257

Tuomo Sulkumäki

tuomo.sulkumaki (ät) gmail.com
 +358 50 354 5522

Kenny Niutanen

kenny.niutanen (ät) codo.fi
 +358 40 961 4403

Korvaa sähköpostiosoitteista (ät) @-merkillä ja poista tyhjät välit.

©2021 Elä Energisesti - MMD Networks Oy