<< <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  >
Kahvi on kavala asia
24.08.2017 08:53 | Hasse Kvist, Tuomo Sulkumäki

Omaa energiaa tulee jatkuvasti käyttää ja ladata. Kirjassamme ”Elä energisesti” totesimme, että fyysistä suoraan jaksamiseen vaikuttavaa energiaamme kuluttaa ajattelu, aineenvaihdunta, ruuansulatus ja fyysinen tekeminen. Kahvista on monelle suomalaiselle muodostunut tiedostamaton keino ”lumetankata” pikapiikki energiaa aina silloin, kun alkaa väsyttää.

Kahvi on yleinen haitallinen suomalainen tapa, joka on valitettavasti muuttunut osaksi kulttuuriamme. Tauoista saa Suomessa puhua vain kahvitaukoina. Paikkaatko kenties sinäkin fyysisen energian puutetta jatkuvalla kahvin juomisella? Keinotekoisen piristyksen tie johtaa helposti ojasta allikkoon. Tämä tiedeartikkeli julkaistiin Helsingin Sanomissa jo 16.6.1967, ja uudelleen taas 16.6.2017! Mikä on sinun tilanteesi kahvin ja kofeiinin suhteen?

”Kahvi on laskematon ja toisaikainen juoma. Se voi virkistyksen sijaan aiheuttaakin hermostollisia häiriötiloja ja väsymystä. Se voi yhtä hyvin nostaa verenpainetta kuin laskea sitä, se voi olla alkoholin vastamyrkkyä, muta yhtä hyvin lisätä promillemäärää. Kukaan ei voi etukäteen tietää, mihin suuntaan se vaikuttaa. Kannattaa siis olla varovainen.

Suunnilleen tällaisiin tuloksiin päästiin Triestessä pidetyssä konferenssissa, jossa 150 eri puolilta maailmaa saapunutta kahvintutkijaa selvitteli tämän aromaattisen juoman parissa tekemiään havaintoja. Ratkaisevia kahvinvaikutukselle eivät ole ainoastaan juoman valmistamisessa käytetyt menetelmät ja juoman vahvuus, vaan yhtä lailla se, missä määrin kahvin nauttiminen sopii asianomaisen henkiseen ja ruumiilliseen tilaan. Kahvi ei näet muodosta kehossa uutta energiaa, vaan ainoastaan mobilisoi siinä olevat käyttämättömät voimanlähteet.

Kahvin vaikutus ei kohdistu ainoastaan keskushermostoon vaan myös yhtä suuressa määrin aisteihin. Pelkkä kahvin näkeminen tai haistaminen saattaa lisätä tuntuvasti ”voimia”, jos kehossa on olemassa tietty käyttämätön reservi.

Sellainen henkilö joka on jo käyttänyt loppuun nämä reservit, kokee jalon juoman vaikutuksen ainoastaan lisääntyneenä uupumuksena.

Tämä havainto on erittäin tärkeä sekä autoilijalle että henkisen tai ruumiillisen raskaan työn tekijälle. Toivotun virkistyksen sijasta kahvi aiheuttaakin ”yliväsyneelle” henkilölle hermostuneen levottomuuden tilan ja keskittymiskyvyn puutetta. ”

Lisää tietoa kofeiinista ja muista keinotekoisista stimulanteista saat esimerkiksi täältä:
https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Kofeiini


 - Hasse Kvist, Tuomo Sulkumäki | Kommentoi
 << <  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  16  17  >
Ota yhteyttä:

Hasse Kvist

hasse.kvist (ät) performancepower.fi
 +358 400 423 257

Tuomo Sulkumäki

tuomo.sulkumaki (ät) gmail.com
 +358 50 354 5522

Kenny Niutanen

kenny.niutanen (ät) codo.fi
 +358 40 961 4403

Korvaa sähköpostiosoitteista (ät) @-merkillä ja poista tyhjät välit.

©2021 Elä Energisesti - MMD Networks Oy